Hangbaan railsysteem

Bij Tobroco Giant in Oisterwijk, producent van miniloaders, telescoopladers, verreikers en voorzet apparatuur,  hebben wij een hangbaan monorail en kraanbanen mogen leveren en plaatsen voor de assemblagelijn van de dieselmotoren. Het hangbaansysteem en kraanbanen zijn gemonteerd aan een geheel vrijstaande staalconstructie.

Met behulp van 2 LW kraanbanen kunnen de motoren door middel van elektrische takels gehesen worden. De motor blijft aan de elektrische takel hangen gedurende het assemblageproces. De kraanbanen en monorails zijn daarom voorzien van een sleepcontactrail om de takels over de gehele lengte van de baan van stroom te voorzien.

Door middel van een koppelingsmechanisme kunnen de kraanbanen aan het hangbaan railsysteem gekoppeld worden en kan de takel met de last van max. 750 kg handmatig in de hangbaan gereden worden. Vervolgens worden de motoren naar de verschillende assemblagepunten gereden. Doordat elke te assembleren motor is opgehangen een trolley met daaraan de elektrische takel, kunnen de medewerkers de motoren op de juiste hoogte hangen om de assemblage werkzaamheden uit te voeren.

Op deze assemblagepunten hebben de medewerkers ook weer kleine kraanbanen met een maximale last van 250 kg ter beschikking om zware producten aan de motoren te bevestigen.

De productiviteit van de medewerkers en het ergonomisch verantwoord werken is hierbij sterk verbeterd. Door deze efficiënte manier van assembleren wordt het mogelijk gemaakt voor de klant om de productie verder op te schroeven

tobrocco Giant Hangbaan Railsysteem 2
hangbaan hangrol met takel
hangbaan overgang brug met stroomrails e1627467008965
Deze site gebruikt cookies om uw ervaring als bezoeker te verbeteren